Uniunea Europeană (UE) a plătit Ucrainei 4,2 miliarde de euro, în cadrul programului ”Ukraine Facility”, o susţinere financiară pe o perioadă de patru ani promisă de Bruxelles, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul plăţii acestei sume intervine în plină incursiune a trupelor ucrainene în Kursk, pe teritoriul rus.

Bruxellesul precizează că nu este implicat în această ofensivă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”UE nu este implicată şi nu comentează evoluţiile operaţionale pe linia frontului. Noi susţinem deplin Ucraina în exercitarea legitimă a drepturilor sale inerente la autoapărare şi în eforturile sale de a-şi restaura integritatea teritorială şi suveranitatea şi de a respinge şi de a lupta împotriva agresiunea ilegală a Rusiei”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene (CE), Nabila Massrali.

La o săptămână de la începutul ofensivei în Kursk, trupele ucrainene îşi continuă înaintarea şi revendică controlul a 1.000 de kilometri pătraţi în regiunea rusă.

Însă autorităţile dau asigurări că Kievul nu intenţionează să anexeze teritorii în Rusia.

Într-o înregistrare video, Volodimir Zelenski evocă această ofensivă şi anunţă că vrea să oblige Moscova să facă pace.

”Este drept ca teroriştii ruşi să fie distruţi acolo unde se află, acolo de unde îşi lansează atacurile. Vedem cât de util poate fi acest lucru în apropierea păcii. Rusia trebuie să fie constrânsă la pace, dacă Putin vrea atât de mult să facă război”, a declarat şeful statului ucrainean.

Împotriva străpungerii ucrainene, Rusia, care a ameninţat cu un răspuns, a lansat un atac cu drone şi rachete balistice în Ucraina, în noaptea de luni spre marţi.

Luni, Vladimir Putin a organizat o reuniune de securitate pe tema acestei crize, în cursul căreia a cerut ”expulzarea” trupelor ucrainene de pe tertoriul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.