Un taxi autonom Waymo, aparţinând grupului Alphabet, firma-mamă a Google, a fost vandalizat şi incendiat de către mai multe persoane, în weekend, la San Francisco, în California, fără ca cineva să fie rănit, în timp ce circula în oraş fără pasageri la bord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O purtătore de cuvânt a Waymo a declarat AFP că sâmbătă, ”un vehicul Waymo în întregime autonom traversa San Francisco, iar o mulţime l-a încercuit şi vandalizat, spărgând geamul şi aruncând un foc de artificii înăuntru, ceea ce a incendiat vehiculul”.

”Vehiculul nu transporta niciun pasager şi nu s-a semnalat niciun rănit. Acţionăm în strânsă colaborare cu oficiali locali în domeniul securităţii pentru a răspunde situaţiei”, a anunţat purtătoarea de cuvânt.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În imagini publicate pe reţele de socializare apare un vehicul marca Jaguar, alb, înainte de incendiere, oprit pe un drum public, într-o zonă aglomerată, în cartierul chinez din San Francisco, unde se desfăşurau petreceri de Anul Nou chinezesc.

În mulţime. unele persoane îmbrăcate în negru sparg geamurile, una cu skateboardul.

Alte înregistrări video surprind ulterior desenarea unor inscripţii pe maşină, focuri de artificii explodând înăuntru, izbucnirea unui incendiu şi degajarea unei coloane de fum impresionante.

După stingerea incendiului, se vede taxiul distrus.

Cu câteva zile mai înainte, o ciclistă a fost rănită uşor, după ce a fost lovită de un taxi Waymo, tot la San Francisco, potrivit presei americane.

San Francisco este un adevărat laborator al vehiculelor autonome. Însă dezvoltarea acestora este mai lentă decât se prevedea.

Întreprinderea de vehicule autonome Cruise - o filială a gigantului american General Motors - şi-a întrerupt sine die activităţile la sfârşitul lui octombrie, după mai multe accidente şi suspendarea autorizaţiilor pe care le deţinea în California.

Ea opera taxiuri electrice autonome în mai multe oraşe americane.

Sistemul de conducere asistată Autopilot al Tesla - nivelul 2 - a fost acuzat de faptul că le lasă şoferilor falsa impresie că maşina se conduce singură, crescând astfel riscul unor accidente.

Cotidianul american The Washington Post (WP) dezvăluia în iunie, în baza unor date de la Agenţia Securităţii Rutiere americane (NHTSA), că modul Autopilot a fost implicat în 736 de accidente soldate cu 17 morţi în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.