Un al treilea tânăr - un irakian în vârstă de 18 ani care face parte din cercul suspectului principal, un austriac în vârstă de 19 ani de origine macedoneană - care se revendică de la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a fost arestat la Viena, în urma dezvăluirii unui plan al unui atentat sinucigaş care a antrenat anularea unor concerte ale starului american Taylor Swift, anunţă vineri autorităţile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un irakian (în vârstă) de 18 ani apropiat suspectului principal şi care a jurat credinţă grupării Statul Islamic a fost arestat” în capitala Austriei joi seara, declară presei ministrul austriac de Interne Gerhard Karner.

Alţi doi tineri, în vârstă de 19 şi 17 ani, au fost încarceraţi în acest dosar.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ei au fost arestaţi miercuri, acuzaţi de către autorităţi de faptul că voiau să omoare un ”maximum de persoane posibil”, la unul dintre cele trei show-uri prevăzute săptămâna aceasta.

Primul tânăr - un austriac originar din Macedonia de Nord - ”a făcut mărturisiri complete şi a spus că avea intenţia să comită un atentat cu explozivi şi arme albe”, a anunţat joi directorul serviciilor austriece de informaţii (DSN), Omar Haijawi-Pirchner.

Al doilea supect este un minor de origine turco-croată, ”angajat de câteva zile de o întreprindere subcontractantă care urma să furnizeze serivici la stadion”, a anunţat şeful spionajului.

Acest element a fost decisiv în hotărârea anulării concertelor, au anuţat airganizatorii, salutaţi - în pofida dezamăgirii fanilor - în decizia pe care au luat-o de către cancelarul conservator Karl Nehammer, în opinia căruia s-a evitat o ”baie de sânge”.

Austria a fost informată de acest plan de atentat ”în urmă cu zece-cincisprezece zile” de către două ţări care au împărtăşit informaţii cu serviciile militare austriece de informaţii, potrivit agenţiei austriece de presă APA.

Cântăreaţa Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, urma să concerteze de joi şi până sâmbătă la Viena, în cadrul turneului ”Eras”, a cărei parte europeană a început în mai la Paris.

Din Franţa, Taylor Swift - care nu s-a exprimat până în prezent - s-a dus în Suedia, Portugalia, Spania, Regatul Unit, Irlanda, Olanda, Elveţia, Italia, Germania şi Polonia, de fiecare dată cu un impact nmotabil asupra economiei locale.

În Austria, erau aşteptaţi peste 170.000 de spectatori, iar veniturile erau estimate la aproximativ 100.000 de milioane de euro, potrivit unor date publicate de APA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.