Principalul risc pentru Jocurile de la Paris din cauza incertitudinii politice care afectează Franţa este reprezentat de tulburările publice care ar putea afecta serviciile de securitate deja solicitate, a declarat luni pentru AFP un fost cadru al Comitetului Internaţional Olimpic, potrivit France24. Pregătirea geopolitică a acestor Jocuri Olimpice, de la războiul Rusia-Ucraina la situaţia din Israel/Palestina, reprezintă cea mai complexă şi sensibilă situaţie internaţională din ultimele peste trei decenii, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Partidul de extremă dreapta Raliul Naţional (RN) al lui Marine Le Pen a obţinut duminică o victorie răsunătoare în primul tur al alegerilor legislative anticipate, iar centriştii preşedintelui Emmanuel Macron s-au clasat pe locul al treilea, în spatele unei coaliţii de stânga.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Un al doilea tur de scrutin va avea loc duminica viitoare, cu doar 19 zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.
 
Un parlament suspendat ar putea duce la luni de paralizie politică şi haos - exact în momentul în care Parisul găzduieşte Jocurile.
 
Michael Payne, fost director de marketing în cadrul CIO, a declarat pentru AFP că nivelul de sprijin politic şi în jurul Franţei în timpul ştafetei torţei în curs de desfăşurare sugerează că "Jocurile Olimpice în sine nu vor fi prinse în niciun foc încrucişat politic".
 
Cu toate acestea, pe străzi ar putea fi o problemă diferită dacă o parte a electoratului nu va lua în serios rezultatele. "Riscul cheie este dacă rezultatele alegerilor duc la orice formă de tulburare a ordinii publice", a declarat Payne. "Acest lucru ar putea avea un impact asupra serviciilor de securitate şi a celor deja întinse".
 
Payne a declarat că serviciile de securitate se vor concentra deja pe potenţialul de probleme din cauza a două crize care au loc în afara Franţei şi care au stârnit emoţii în întreaga lume.
 
"Pregătirea geopolitică a acestor Jocuri Olimpice, de la războiul Rusia-Ucraina la situaţia din Israel/Palestina, reprezintă cea mai complexă şi sensibilă situaţie internaţională din ultimele peste trei decenii."
 
Terrence Burns, fostul director de marketing al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), coleg al lui Payne, a fost de acord, dar a declarat că are încredere în serviciile de securitate. "Aş remarca politicos că autorităţile franceze au o mare experienţă în gestionarea tulburărilor civice", a spus el.
 
"Tulburările politice interne adaugă într-adevăr un alt aspect la planificarea securităţii Jocurilor, dar mă îndoiesc foarte tare că este ceva ce nimeni de acolo nu a luat în considerare şi nu a planificat."

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.