Ministerul german de Externe a anunţat vineri că un cetăţean german a fost condamnat la moarte în Belarus şi că Berlinul este în contact intens cu autorităţile de la Minsk cu privire la soarta persoanei respective, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul de Externe şi ambasada de la Minsk oferă persoanei în cauză sprijin consular şi lucrează intens cu autorităţile belaruse în sprijinul său", a precizat ministerul într- un comunicat.

Anterior, tot vineri, organizaţia belarusă pentru drepturile omului Viasna a informat că un cetăţean german pe care l-a numit Rico Krieger a fost condamnat la moarte în Belarus pentru acuzaţii legate de terorism şi activitate de mercenar, citând surse sub acoperirea anonimatului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Viasna a precizat că Krieger se afla în arest din noiembrie 2023 şi a fost condamnat la 24 iunie.

Belarus, condus de preşedintele Alexander Lukaşenko, este un aliat apropiat al Rusiei în conflictul din Ucraina vecină, iar ţara este supusă unor sancţiuni occidentale ample.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.