Un avion de pasageri Suhoi Superjet 100 s-a prăbuşit vineri în regiunea Moscovei, dar la bord erau numai trei membri ai echipajului, care sunt presupuşi morţi, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei TASS, avionul s-a prăbuşit într-o pădure din apropierea oraşului Kolomna şi nu au existat victime în afară de cei de la bord.

Potrivit TASS, avionul se afla în aer de mai bine de o oră înainte să se prăbuşească. Aeronava trebuia să aterizeze la aeroportul Vnukovo. Avionul a reuşit să dea un semnal de urgenţă şi a căzut de la o înălţime de aproximativ 900 de metri. La impactul cu solul, a explodat şi a luat foc, dar incendiul nu s-a extins la pădure. 

Evenimente

18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a

Cauza prăbuşirii nu este clară, dar defectarea motorului este luată în calcul ca ipoteză. Cutiile negre ale avionului nu au fost încă găsite.

Producătorul de stat United Aircraft Corporation (UAC) a declarat că avionul efectuase un zbor de testare după reparaţii şi aparţinea Gazpromavia, o companie aeriană deţinută de gigantul Gazprom.

Avionul era echipat cu un motor SaM146, potrivit furnizorului elveţian de informaţii aviatice ch-aviation. Motoarele sunt fabricate de o societate mixtă franco-rusă.

Companiile aeriene ruse au avut dificultăţi în a importa piese de schimb pentru aeronave de la introducerea sancţiunilor occidentale în 2022.

UAC dezvoltă o versiune a Suhoi Superjet fără piese de import, însă producţia acesteia nu a început încă.

Accidentul este al treilea al unui Suhoi Superjet de la introducerea avionului regional de pasageri în 2008, primul avion de pasageri rusesc dezvoltat după Războiul Rece. Primul accident a avut loc în timpul unui zbor demonstrativ în Indonezia, în care au murit 45 de persoane. Al doilea avion s-a prăbuşit în timp ce ateriza pe aeroportul Şeremetievo din Moscova şi au murit atunci 41 de persoane.

Aproximativ 150 de aeronave sunt în prezent în funcţiune, potrivit agenţiei Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.