Ucraina anunţă că a lovit în noaptea de sâmbătă spre duminică un depozit de rachete şi muniţie în Rusia, în regiunea Volgograd (vest) continuându-şi strategia de a ataca în adâncime logistica armatei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Rusia, care nu a spus niciun cuvânt în mod oficial despre consecinţele acestei operaţiuni, dă asigurări că a doborât 125 de drone explozive provenind din Ucraina, dintre care 67 deasupra regiunii Volgograd.

Atacul ucrainean a fost realizat în comun - cu ajutorul a ”120 de drone” explozive - de către spionajul militar (GUR), serviciul de securitate (SBU) şi armată, declară AFP o sursă la curent cu operaţiunea din cadrul sectorului ucrainean al apărării.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit acesteia, depozitul de stocare de rachete, muniţie şi explozivi lovit se află în satul rus Koltuban, în regiunea Volgograd, adică ”o ţintă ăla o distanţă de peste 600 de kilometri”.

”Acest lucru va antrena o reducere a cantităţii de muniţie destinată unităţilor armatei” ruse, salută această sursă.

”Cu o zi înainte de atac, au sosit rachete iraniene” în depozit, dă asigurări, într-un comunicat Statul Major al armatei ucrainene, însă fără să spună dacă aceste rachete fiurnizate de Iran, un aliat al Rusiei, au fost atinse în mod direct în atac, care a provocat un ”!incendiu”.

Rusia, la rândul său, nu a spus un cuvânt despre consecinţele acestui nou atac ucrainean menit să-i deregleze logistica din amontele zonelor de luptă.

”În cursul nopţii (...), 125 de drone au fost distruse şi interceptate de către apărări aeriene”, a anunţat simplu pe Telegram Ministeru rus al Apărării.

Guvernatorul din Volgograd, Andrei Bocearov, a anunţat într-un comunicat că nu există nici victime, nici pagube.

Însă, potrivit canalului Telegram Rybar, apropiat armatei ruse şi care publică cu regularitate rezumate despre ostilităţi, ”mai multe explozii s-au înregistrat în apropiere de Kotluban, unde se află instalaţii ale Direcţiei Principale a Rachetelor şi Artileriei de la Ministerul Apărării”.

Presa rusă locală semanlează, la rândul ei, ”un atac masiv cu drone”, iar locuitori ai acestei zone intervievaţi şi citaţi vorbesc despre ”multe explozii” în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Rusia anunţă aproape zilnic că distruge drone ucrainene trimise către teritoriul său.

Kievul anunţă că efectuează atacuri pe teritoriul rus împotriva un or ţinte militare şi industriale ca răspuns la bombardamente ale armatei ruse zilnice în Ucraina de la lansarea invaziei ruse în urmă cu peste doi ani şi jumătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.