Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat, în cadrul unui miting în Pennsylvania, că „nu a existat niciodată o perioadă mai periculoasă de la Holocaust încoace” pentru a fi evreu în SUA, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un discurs la Wilkes-Barre, candidatul republican la preşedinţie susţine că guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, nu a fost ales să fie partenerul vicepreşedintelui Kamala Harris la alegerile viitoare pentru că este evreu.

„L-au refuzat pentru că este evreu”, a spus Trump, reluând o acuzaţie făcută iniţial de partenerul său de cursă JD Vance.

Afirmaţia a fost respinsă atât de Partidul Democrat, cât şi de Shapiro însuşi, care a declarat că „antisemitismul nu a avut niciun impact” asupra procesului decizional.

„L-au refuzat din alte motive, dar motivul principal este că este evreu”, a continuat Trump, spunând mulţimii că «orice evreu care votează cu ea [Harris] sau cu un democrat trebuie să meargă şi să îşi facă o examinare la cap».

„Dacă vedeţi ce se întâmplă cu Israelul şi cu poporul evreu, nu a existat niciodată o perioadă mai periculoasă de la Holocaust încoace dacă eşti evreu în America”, a mai spus Trump.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.