Donald Trump l-a criticat dur, miercuri, pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pe preşedintele ucrainean că "refuză să facă o înţelegere" cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere, Zelenski", a denunţat candidatul republican la preşedinţia SUA în cadrul unui miting de campanie.

"De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă", a glumit fostul preşedinte în Carolina de Nord.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

O întâlnire între Donald Trump, care este foarte critic faţă de sumele plătite de Washington pentru Kiev, şi liderul ucrainean a fost evocată în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cu toate acestea, potrivit presei americane, această întâlnire riscă să fie anulată.

Presa susţine că Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei The New Yorker - în care liderul ucrainean a afirmat că republicanul "nu ştie cu adevărat cum să oprească acest război".

Septuagenarul a afirmat la începutul lunii septembrie că are un "plan precis" pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că nu îl va dezvălui pentru a menţine efectul de "surpriză".

"Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, mă voi asigura că se va încheia un acord, garantat", a declarat candidatul republican la Casa Albă.

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia şi Ucraina "în 24 de ore" - fără să explice vreodată cum.

În ultimele luni, el a fost deosebit de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de SUA pentru a sprijini Kievul în războiul său împotriva Moscovei, făcând apel la Europa să "se mişte".

Contactată de AFP, echipa lui Donald Trump a refuzat să confirme dacă întâlnirea sa cu Zelenski a fost anulată.

Preşedintele ucrainean se va afla joi la Washington pentru a se întâlni cu omologul său Joe Biden la Casa Albă.

Volodimir Zelenski se va deplasa, de asemenea, la Capitol Hill, pentru întâlniri cu o serie de parlamentari de rang înalt, în special din Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.