Orice posibil atac israelian asupra Libanului va avea consecinţe grave pentru Israel, a declarat noul preşedintele iranian, Masoud Pezeshkian, într-o convorbire telefonică cu omologul francez Emmanuel Macron, a relatat luni presa de stat iraniană, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile israeliene au învinuit gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, pentru un atac cu rachetă care a lovit sâmbătă un teren de fotbal din Înălţimile Golan ocupate de Israel, omorând 12 copii şi adolescenţi, şi au promis că vor da un răspuns dur. Hezbollah a negat însă orice responsabilitate pentru atac.

"Orice posibil atac israelian asupra Libanului va avea consecinţe grave pentru Israel", a declarat Pezeshkian, citat de presa de stat iraniană. "Suntem dispuşi să ne îmbunătăţim relaţiile cu Franţa pe baza încrederii reciproce", a adăugat Pezeshkian în conversaţia sa cu Macron.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Macron a vorbit duminică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a declarat Preşedinţia franceză, în timp ce Parisul încearcă să prevină o escaladare mai amplă între Israel şi Hezbollah.

Oficiali israelieni au declarat pentru Reuters că Israelul se pregăteşte pentru posibilitatea "mai multor zile de lupte" împotriva Hezbollah-ului libanez, ca represalii la tirul cu rachetă care a ucis sâmbătă 12 copii şi adolescenţi pe un teren de fotbal din Majdal Shams, un sat druz din Înălţimile Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel.

Autorităţile israeliene şi Statele Unite au denunţat atacul ca fiind un atac al Hezbollah, însă mişcarea susţinută de Iran neagă acest lucru. Hezbollah susţine că a tras o rachetă asupra unei poziţii militare din Înălţimile Golan.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a vizitat Majdal Shams, a declarat după vizita sa că "statul Israel nu poate şi nu va lăsa să treacă acest lucru", potrivit unui comunicat al biroului său. "Răspunsul nostru vine şi va fi sever", a spus el. 

CITEȘTE ȘI Oficialii israelieni spun că vor să evite un război total în regiune prin represaliile pe care le pregătesc împotriva Hezbollah

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.