Suedia a eliberat licenţe pentru uciderea a 20% din populaţia sa de urşi bruni în cadrul vânătorii anuale din ţară, care începe miercuri, în ciuda îngrijorărilor ecologiştilor, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oficialii au acordat autorizaţii pentru sacrificarea a puţin sub 500 de urşi bruni de către vânători. Conform cifrelor oficiale, această cifră echivalează cu aproximativ 20 % din populaţia totală şi ar reduce numărul de urşi din Suedia la aproximativ 2 000 - o scădere de aproape 40 % din 2008.

Numărul mare de licenţe eliberate a alarmat ecologiştii, care spun că populaţiile de prădători mari din Europa s-ar putea prăbuşi în unele ţări fără o protecţie adecvată. „Este o vânătoare pură de trofee”, a declarat Magnus Orrebrant, preşedintele Asociaţiei suedeze a carnivorelor. „Gestionarea faunei sălbatice în Suedia constă în uciderea animalelor în loc să le conservăm cât mai bine posibil”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Urşii bruni au fost vânaţi aproape până la dispariţie în Suedia în anii 1920, dar, datorită unei gestionări atente, populaţia s-a refăcut până la un vârf de aproximativ 3.300 în 2008. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani, un număr tot mai mare de urşi au fost vânaţi, ajungându-se la un record de 722 de exemplare ucise anul trecut.

În acest an, au fost eliberate licenţe pentru împuşcarea a 486 de urşi, iar un număr nedeterminat de urşi ar putea fi împuşcaţi acolo unde se consideră că aceştia reprezintă o ameninţare pentru animalele de fermă.

În noiembrie 2022, o nouă lege a conferit asociaţiilor locale de vânătoare mai multă putere pentru a supraveghea gestionarea prădătorilor mari, inclusiv a urşilor. În ultimii ani, sute de lupi şi de râşi au fost, de asemenea, sacrificaţi, alimentând îngrijorarea ecologiştilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.