Două nave petroliere au luat foc la circa 55 de kilometri nord-este de insula singaporeză Pedra Branca, a anunţat, vineri, Autoritatea Maritimă şi Portuară din Singapore (MPA), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea a fost alertată, vineri, la ora locală 6:15 a.m. (22.15 GMT) despre incendii la bordul petrolierului cu pavilion Singapore ”Hafnia Nile” şi al petrolierului cu pavilion Sao Tome and Principe ”Ceres 1”, a arătat aceasta.

Autoritatea portuară a solicitat navelor aflate în zonă să ajute la căutarea şi salvarea echipajelor, în timp ce o navă a Marinei din Singapore şi un elicopter al Forţelor Aeriene asigură asistenţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Petrolierul ”Hafnia Nile” (IMO 9766217) transporta benzină grea, potrivit datelor de monitorizare a navelor de la Kpler şi LSEG.

Deocamdată nu se ştie ce fel de combustibil transporta ”Ceres 1” (IMO 9229439). Petrolierul este unul din clasa celor foarte mari, transportatoare de ţiţei  (VLCC) iar ultima dată apare ca transportând ţiţei iranian, între martie şi aprilie, arată datele de monitorizare a navelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.