Agenţia de informaţii interne a Germaniei a avertizat în legătură cu un grup de hackeri al Unităţii 29155 a serviciilor de informaţii militare ruse (GRU), afirmând că acesta a efectuat atacuri cibernetice împotriva ţărilor NATO şi UE, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Luni, într-o postare pe platforma de social media X, Bundesamt fur Verfassungsschutz (Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei, BfV) a declarat că a emis avertismentul în privinţa grupului cunoscut sub numele de UNC2589 alături de FBI, agenţia americană de securitate cibernetică CISA, NSA şi alţi parteneri internaţionali.

Avertismentul vine într-un moment de anxietate crescută în Europa cu privire la presupuşii hackeri şi spioni ruşi care ar acţiona în special de la invazia Moscovei în Ucraina în 2022.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Săptămâna trecută, Statele Unite şi nouă ţări aliate, inclusiv Germania, au acuzat oficial guvernul rus că înainte de invazia sa la scară largă din februarie 2022 a pus la cale, în 2020, atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice ucrainene şi din state membre NATO, printre multe alte ţinte.

CITEȘTE ȘI SUA şi nouă ţări aliate acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei şi a NATO. Washingtonul oferă recompense de 10 milioane de dolari pentru prinderea a şase presupuşi spioni ruşi

La începutul acestui an, Berlinul a acuzat Rusia de o serie de atacuri cibernetice asupra social-democraţilor aflaţi la guvernare în Germania, precum şi asupra unor companii din sectoarele de logistică, apărare, aerospaţial şi IT.

În avertismentul său, agenţia de informaţii germană afirmă că gruparea, cunoscută şi sub numele de Cadet Blizzard sau Ember Bear, desfăşoară activităţi în scop de spionaj şi sabotaj care implică adesea modificarea de site-uri web şi publicarea de date furate.

Unitatea GRU căreia îi aparţine este cunoscută pentru presupusa sa implicare în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Marea Britanie, în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.