Un atac al ruşilor cu rachete balistice, miercuri, asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa din sudul Ucrainei a ucis şase persoane şi a rănit opt, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Răniţii sunt toţi cetăţeni ucraineni, iar patru sunt în stare gravă, a precizat Kiper.

Viceprim-ministrul Oleksii Kuleba a declarat că o navă container sub pavilion panamez, Shui Spirit, a suferit avarii în atac.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Un inamic insidios încearcă să perturbe activitatea coridorului ucrainean de cereale, ucigând civili şi distrugând infrastructura”, a scris Kiper într-o postarea pe Telegram.

Atacul asupra portului Ciornomorsk a fost al treilea în regiune în ultimele patru zile.

Oficialii ucraineni au declarat că o rachetă rusească a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, omorând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini, iar duminică, o rachetă rusească a avariat o navă civilă sub pavilion Saint Kitts şi Nevis încărcată cu porumb în portul Pivdenni.

În temeiul unui acord negociat de Turcia la scurt timp după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, navele care transportau mărfuri din porturile ucrainene au operat fără impedimente timp de aproximativ un an, înainte ca Rusia să se retragă din acord. De atunci, navele din Ucraina au folosit o rută alternativă, pe lângă coasta de sud-vest a Mării Negre din Ucraina, trecând prin apele româneşti şi ajungând în Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.