Rusia se regrupează în partea de est a Ucrainei, controlată de Moscova, pentru a relua ofensiva, a declarat vineri generalul Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ale armatei ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"După o lună de lupte crâncene şi pierderi semnificative în direcţiile Kupiansk şi Lîman, inamicul îşi regrupează forţele şi mijloacele, aruncând simultan în luptă brigăzi şi divizii nou formate pe teritoriul Federaţiei Ruse", a declarat Sîrski pe canalul său Telegram.

Generalul a precizat că scopul principal al acestor măsuri este "creşterea nivelului potenţialului de luptă şi reluarea operaţiunilor ofensive active".

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Sîrski nu a oferit detalii despre regruparea rusă, dar a precizat că au continuat bombardamentele cu artilerie grea şi mortiere şi atacurile aeriene. "În astfel de condiţii, trebuie să luăm rapid toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile ameninţate şi să avansăm acolo unde este posibil", a arătat generalul.

Kupiansk, un oraş cu o populaţie de aproximativ 27.000 de locuitori înainte de război, a fost cucerit de Rusia în primele zile ale invaziei din februarie 2022, dar trupele ucrainene l-au recucerit apoi, într-o ofensivă fulgerătoare, în septembrie anul trecut, ceea ce a stânjenit Moscova.

Autorităţile regionale au anunţat o evacuare obligatorie a civililor din apropierea frontului din Kupiansk la începutul acestei luni, din cauza bombardamentelor zilnice ale Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.