Ministerul rus al Apărării anunţă miercuri că a cucerit o mică localitate - Komîşivka -, situată la aproximativ 20 de kilometri sud-est de Pokrovsk, un oraş care constituie un important centru logistic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ucraina a ordonat recent evacuări importante din cauza înaintării militarilor ruşi către Pokrovsk, pe care Rusia vrea să-l cucerească.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni că acest sector este ”cel mai dificil” şi că în el se concentează majoritatea atacurilor ruseşti.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Pe de altă parte, două depozite de carburant au luat foc miercuri în regiunile ruseşti Rostov (sud-vest) şi Kirov (vest), în urma unor atacuri ucrainene cu dronă, au anunţat autorităţile regionale.

Un atac a avut loc în districtul Kamenski şi a provocat un ”incendiu într-un depozit de carburant”, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Rostov Vasili Golubev.

”Nimeni nu a fost rănit”, a dat el asigurări.

Pompierii trimişi la faţa locului luptau miercuri dimineaţa împotriva flăcărilor, care nu ameninţă locuinţe, potrivit guvernatorului.

O sursă din sectorul ucrainean al apărării a revendicat atacul şi a declarat AFP că instalaţia vizată ”face parte din complexul militaro-industrial rus şi este implicată în mod direct în aprovizionarea forţelor ruse de ocupaţie”.

Un atac cu dronă a vizat un depozit petrolier şi ăn oraşul rus Kotelnici, în regiunea Kirov (vest), situată la 1.100 de kilometri distanţă de frontiera Ucrainei, a anunţat pe telegram guvernatorul regional Aleksandr Sokolov.

Potrivit canalului Telegram de ştiri Baza, apropiat foreţelor de securitate ruse (FSB), patru drone au fost lansat în această regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.