Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care implică lansatoare mobile de rachete nucleare Iars, la mai puţin de o lună după ce a organizat exerciţii de desfăşurare de arme nucleare tactice împreună cu aliatul său Belarus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a declarat că echipajele lansatoarelor de rachete Iars din cel puţin două regiuni diferite sunt pregătite să se deplaseze la peste 100 de kilometri şi să exerseze camuflarea şi desfăşurarea.

Ministerukl a publicat o înregistrare video care arată un lansator mobil ce face manevre de-a lungul unor drumuri forestiere şi îşi ia poziţie, după care trupele îl acoperă cu o plasă de camuflaj.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Exerciţii similare vor fi organizate de alte unităţi de rachete în viitorul apropiat", a precizat Ministerul Apărării.

În iunie, Rusia a efectuat exerciţii cu arme nucleare tactice împreună cu Belarusul, după ceea ce Moscova a declarat a fi ameninţări din partea puterilor occidentale. Liderul rus Vladimir Putin a declarat atunci că Moscova nu are nevoie să utilizeze arme nucleare pentru a-şi asigura victoria în Ucraina, dar a adăugat că nu exclude modificarea doctrinei nucleare a ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.