Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că Ucraina a folosit rachete occidentale, probabil HIMARS, fabricate din SUA, pentru a distruge un pod peste râul Seim, din regiunea Kursk, ucigând voluntarii care încercau să evacueze civili, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricaţie occidentală, probabil americane HIMARS”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ;inisterului rus de Externe, vineri seara, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

”Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seim din districtul Gluşkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populaţia civilă evacuată au fost ucişi”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Şeful armatei ucrainene, Oleksandr Sirski, a declarat vineri că forţele Kievului înaintează între 1 şi 3 kilometri în unele zone din regiunea Kursk, la 11 zile de la începutul unei incursiuni în Rusia.

Kievul a susţinut că a preluat controlul asupra a 82 de aşezări pe o suprafaţă de 1.150 de kilometri pătraţi din regiune, începând cu 6 august.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile de pe câmpul de luptă ale fiecărei părţi.

Rusia a acuzat Occidentul că sprijină şi încurajează prima ofensivă terestră a Ucrainei pe teritoriul rus şi a spus că ”invazia teroristă” de la Kiev nu va schimba cursul războiului.

Statele Unite, care au spus că nu îi pot permite preşedintelui rus Vladimir Putin să câştige războiul pe care l-a lansat în februarie 2022, consideră până acum incursiunea surpriză o mişcare de protecţie care justifică folosirea armelor americane, au declarat oficialii de la Washington.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.