Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat, sâmbătă, că două persoane care au fost reţinute în urmă cu o zi ca urmare a investigaţiei publicaţiei Ziarul de Gardă au fost plasate în arest preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit NewsMaker, persoanele respective au fost reţinute la 18 octombrie în timpul unor percheziţii în cadrul cauzei penale privind finanţarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de iniţiativă, a concurenţilor electorali şi coruperea electorală. Descinderile au avut loc după ce presa a documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii şi cum sunt ademeniţi oamenii care lucrează pentru politicianul fugar Ilan Şor.

„Cele 2 persoane reţinute au primit arest preventiv pe un termen de 20 zile”, au comunicat reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Vineri, Procuratura Anticorupţie anunţa despre reţinerea a două persoane, pe un termen de 72 ore, ca urmare a investigaţiei Ziarul de Gardă. Înaintea reţinerii au fost efectuate mai multe percheziţii în timpul cărora au fost ridicate: telefoane mobile, mijloace băneşti, înscrisuri de ciornă şi acte eliberate de către banca rusă „Promsvyazbank”.

Timp de 3 luni, sub o identitate falsă, o jurnalistă a publicaţiei Ziarul de Gardă a documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii şi cum sunt ademeniţi oamenii care lucrează pentru Ilan Şor. Ea a participat la proteste şi chiar a împărţit pliante. Reporterei i-a fost deschis şi un cont într-o bancă de stat din Rusia, iar după aproape două luni în slujbă a primit primii bani. Reportera, cu un nume inventat „Ana Nastas”, şi a început aventura infiltrării la 26 iunie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.