Statele Unite susţin activ protestele din Georgia, dar nu condamnă autorităţile armene pentru că au reprimat mitingurile în desfăşurare în ţară, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomatul a comparat două declaraţii făcute de Ambasadele SUA în Armenia şi Georgia cu privire la protestele din acele ţări.

„Atât de mult pentru democraţie: într-un caz, Washingtonul, prin intermediul Ambasadei sale, afirmă că mitingurile trebuie să fie desfăşurate în mod responsabil şi nu condamnă autorităţile [locale] pentru reprimarea lor, iar în celălalt caz, sprijină activ revoltele organizate de agenţi străini occidentali”, a afirmat Zakharova pe canalul ei deTelegram.

„Este o ilustrare evidentă a „ordinii mondiale, bazate pe reguli”, în care Statele Unite schimbă toate „regulile” după cumn le covine, pe baza conjuncturii de moment”, a adăugat ea..

Relaţiile Georgiei cu Statele Unite, precum şi cu Uniunea Europeană s-au înrăutăţit în urma adoptării de către Parlamentul său a legii privind agenţii străini. Departamentul de Stat al SUA a declarat că va impune sancţiuni privind vizele pentru zeci de cetăţeni georgieni, inclusiv membri ai guvernului, parlamentului şi rudele acestora, precum şi forţelor de ordine în legătură cu legea agenţilor străini, notează Tass.

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.