Premierul britanic Rishi Sunak, criticat pentru că a plecat mai devreme, joi, de la comemorările cu ocazia Debarcării din Normandia, pentru a apărea într-o emisiune TV, şi-a cerut scuze vineri, recunoscând că a fost o "greşeală", relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei britanice, Rishi Sunak, aflat în plină campanie electorală şi nevoit să ducă o luptă dificilă cu laburiştii instalaţi în fruntea preferinţelor electoratului, a părăsit evenimentul din Normandia mai devreme pentru a realiza un interviu televizat cu un canal britanic.

Premierul s-a confruntat cu critici pentru că a părăsit comemorările, laburiştii considerând că a fost o "neglijenţă în serviciu".

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Partidul Conservator al prim-ministrului se află la o distanţă de aproximativ 20 de puncte procentuale faţă de Partidul Laburist, aflat în opoziţie, în sondajele de opinie înaintea alegerilor naţionale de la începutul lui iulie.

În faţa criticilor vehemente, premierul Sunak a sfârşit vineri prin a recunoaşte că a fost o greşeală pentru care şi-a cerut scuze.

"Cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z a fost un moment profund pentru a-i onora pe bărbaţii şi femeile curajoase care şi-au pus viaţa în pericol pentru a ne proteja valorile, libertatea şi democraţia", a scris Sunak pe X. "Această aniversare ar trebui să fie despre cei care au făcut sacrificiul suprem pentru ţara noastră. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca aceste comemorări să fie umbrite de politică.Îmi pasă profund de veterani şi am fost onorat să reprezint Marea Britanie la o serie de evenimente în Portsmouth şi în Franţa în ultimele două zile şi să mă întâlnesc cu cei care au luptat cu atâta curaj. După încheierea evenimentului britanic din Normandia, m-am întors în Marea Britanie. Gândindu-mă mai bine, a fost o greşeală să nu rămân mai mult timp în Franţa - şi îmi cer scuze", a scris Sunak, vineri, pe X.

Lideri mondiali, printre care preşedintele american Joe Biden şi regele Charles al III-lea, s-au adunat în Normandia pentru a sărbători împlinirea a 80 de ani de la debarcarea aliaţilor, care fost un punct de cotitură în cel de-al Doilea Război Mondial. Rishi Sunak a luat cuvântul la un eveniment organizat de britanici, dar a delegat alte sarcini miniştrilor, inclusiv ministrului de externe David Cameron, care a fost fotografiat cu Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz la o ceremonie comemorativă ulterioară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.