Poliţia turcă s-a încăierat vineri cu protestatarii în capitala Ankara în timpul unei demonstraţii împotriva planurilor de a aduna de pe străzi milioane de câini vagabonzi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul, prezentat în parlament de Partidul AK al preşedintelui Tayyip Erdogan la începutul acestei luni, a alarmat iubitorii de animale, care susţin că o campanie masivă de sterilizare ar fi o soluţie mai bună decât închiderea câinilor în adăposturi.

Poliţia a respins protestatarii în timp ce aceştia încercau să se adune în centrul oraşului, ceea ce a dus la încăierări.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Manifestanţii purtau bannere pe care scria: "Nu-i puteţi strânge, nu-i puteţi închide, nu-i puteţi ucide" şi "Retrageţi-vă legea".

"Oamenii de aici sunt cei care au grijă de multe animale. Ce este această ranchiună? Vreţi ca câinii şi pisicile de pe stradă să fie ucişi?", a spus un protestatar prin intermediul unui megafon.

Conform proiectului de lege, municipalităţile vor fi însărcinate cu mutarea câinilor vagabonzi de pe străzi în adăposturi până când aceştia sunt adoptaţi. Câinii agresivi sau cei cu boli netratabile ar urma să fie eutanasiaţi.

Populaţia câinilor vagabonţi din Turcia este estimată la 4 milioane, iar 2,5 milioane de câini au fost sterilizaţi în ultimii 20 de ani de către municipalităţi, conform proiectului de lege.

În prezent, există 322 de adăposturi pentru animale cu o capacitate de a găzdui un total de 105.000 de câini, se arată în proiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.