Compania feroviară naţională din Coreea de Sud a suspendat, miercuri, unele rute regulate şi a încetinit trenurile de mare viteză, aşa numitele ”trenuri-glonţ” din cauza ploilor abundente din regiunea centrală a ţării care au început duminică, provocând inundaţii şi alunecări de teren, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Gunsan a înregistrat aproape 100 mm de ploaie într-o oră la începutul zilei de miercuri, cantitate catalogată de meteorologi ca fiind ”ploi extrem de abundente”, îm timp ce o serie de zone din regiunea centrală au înregistrat precipitaţii de peste 200 mm pe zi, potrivit agenţiei meteorologice.

Ministerul de Interne a raportat că o persoană a murit după ce un zid de susţinere a unui deal s-a prăbuşit şi a declarat, de asemenea, că au existat pagube importante la proprietăţi, drumuri şi infrastructură.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Korail, serviciul feroviar naţional, a declarat că trenurile Saemaeul şi Mugungwha au fost suspendate pe şase rute regionale centrale, unele servicii fiind oprite pentru câteva ore, iar altele până la miezul nopţii.

Trenurile glonţ KTX au funcţionat, dar au circulat cu viteze reduse prin anumite zone, a declarat Korail.

Luna iulie este în fiecare an sezonul musonic în ţară, dar în ultimii ani s-a înregistrat o vreme extremă în lunile de vară, despre care preşedintele Yoon Suk Yeol a spus că ar trebui să fie anticipată din cauza schimbărilor climatice.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.