Incendiul de la clădirea parlamentului din Africa de Sud, din Cape Town, a reizbucnit, luni, la câteva ore după ce autorităţile spuneau că este sub control, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pompierii sunt la faţa locului şi încearcă să stingă flăcările care sunt la ultimul nivel al clădirii.

Focul a izbucnit duminică şi a distrus total clădirea în care se află camera inferioară a Parlamentului. Poliţia a arestat un suspect, care se va prezenta marţi în faţa unui judecător, el fiind acuzatt de incendiere, pătrundere prin efracţie şi furt.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Autorităţile au avertizat că este posibil ca flăcările să reizbucnească, în incintă afându-se multe covoare şi podelele fiind din lemn.

“Este în flăcări zona de sub acoperişul camerei inferioare”, au afirmat responsabili locali.

Duminică, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa califica incendiul drept “un eveniment teribil şi devastator”. El a menţionat că sistemul antiincendiu al clădirii nu a funcţionat aşa cum ar fi trebuit şi i-a lăudat pe pompieri, care au intervenit rapid.

Acesta este al doilea incendiu de la parlamentul sud-african într-un interval mai mic de un an. În martie 2021, a avut loc un incendiu cauzat de un scurtcircuit.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.