Un judecător spaniol a condamnat două persoane în cadrul unei proceduri simplificate pentru fraude cu subvenţii agricole şi falsificare de documente, aceasta fiind prima condamnare pronunţată în Spania într-un caz ce a pornit de la o anchetă instrumentată de Parchetul European (EPPO), instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.
Unul dintre inculpaţi a fost condamnat, marţi, pentru fraudă cu subvenţii şi falsificare de documente, la o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 4 000 de euro.
Celălalt inculpat a fost condamnat, pentru falsificare de documente, la închisoare cu suspendare pentru 6 luni şi o amendă de 1.440 de euro.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Fondurile fraudate au fost rambursate înainte de pronunţarea hotărârii judecătoreşti, precizează EPPO într-un comunicat.
VILĂ DIN FONDURI EUROPENE PENTRU AGRICULTURĂ
De asemenea, tot într-un posibil caz de fraudă cu fonduri agricole de la UE, la cererea Parchetului European din Napoli, Poliţia Financiară italiană din Salerno a confiscat joi peste 160 000 de euro. În cauză sunt beneficii acordate unui fermier din provincia Salerno, în cadrul Planului de dezvoltare rurală pentru regiunea Campania - aşa-numitul "Proiect integrat pentru tineret".
Ancheta a evidenţiat anomalii în documentele prezentate de suspect pentru a obţine contribuţia financiară. Fermierul şi-ar fi supraestimat în documente dimensiunea fermei sale, pentru a corespunde cerinţelor minime stabilite pentru obţinerea fondurilor, arată un alt comunicat al EPPO. Mai mult, anchetatorii au descoperit discrepanţe între culturile reale cultivate pe unele parcele de teren şi cele indicate în cererea de finanţare. În plus, o clădire aflată în construcţie în incintă, în aparenţă un depozit, pare să fi fost destinată în schimb unei vile pentru a găzdui două familii.
Întrucât suspectului i se plătise deja un avans de 163 031 EUR, EPPO a solicitat unui judecător un ordin de sechestru preventiv al sumei echivalente (60 000 de euro într-un cont bancar şi restul de 100 000 EUR prin sechestrarea unui imobil), pentru a recupera prejudiciile aduse bugetului UE.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.