În total, 4.500 de persoane, potrivit prefecturii, s-au adunat miercuri seară în centrul Parisului pentru a protesta împotriva bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza, pentru a treia seară consecutivă, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii, în majoritate tineri, au fluturat steaguri palestiniene şi au scandat: "Trăiască lupta poporului palestinian", "Acesta nu este un război, este un genocid" şi "Israelul îi ucide pe copiii Palestinei".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"4.500 de persoane s-au adunat" începând cu ora 18.00, a precizat pentru AFP prefectura din Paris. În jurul orei 23.00, aproximativ "o sută de persoane s-au adunat în faţa Adunării Naţionale", a adăugat poliţia. "Toţi manifestanţii s-au dispersat la ora 23.30", a continuat aceeaşi sursă, adăugând că poliţia a reuşit să "împiedice obstrucţionarea traficului". 

Kenan, un palestinian în vârstă de 26 de ani care nu şi-a precizat numele de familie, a declarat pentru AFP: "Oamenii sunt furioşi pentru că am ajuns la un punct de groază" cu atacul asupra taberei de refugiaţi de la Rafah, care a făcut zeci de morţi duminică în sudul Fâşiei Gaza.

"Oamenii sunt indignaţi", a adăugat el, în condiţiile în care războiul face ravagii în teritoriile palestiniene de mai bine de 7 luni.

Samia, în vârstă de 33 de ani, a venit pentru prima dată să demonstreze. "Acolo este într-adevăr prea mult, suntem martorii unui genocid", a spus ea. "Ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie a fost oribil, dar din 7 octombrie au fost morţi palestinieni în fiecare zi", a adăugat ea.

Războiul a izbucnit după un atac fără precedent pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, la 7 octombrie, de către comandouri ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, care s-a soldat cu peste 1.189 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza celor mai recente cifre oficiale disponibile.

Operaţiunea de represalii a Israelului a provocat moartea a peste 36.000 de persoane, majoritatea civili, şi a dus la o criză umanitară majoră în teritoriul palestinian, potrivit Ministerului Sănătăţii administrat de Hamas.

Alte mitinguri au avut loc în alte oraşe, cum ar fi Lille (nord), unde aproximativ 300 de persoane au denunţat bombardamentul israelian de la Rafah, potrivit AFP.

"Israelul comite o nouă etapă în masacrarea poporului palestinian, după ce a bombardat civili şi oraşe întregi, după ce a trimis armata asupra civililor, după ce a tras asupra convoaielor umanitare, acum bombardează tabere de refugiaţi", a denunţat Jules Chabbert, un student de 18 ani, membru al Mişcării Tinerilor Comunişti.

La Marsilia (sud-est) şi la Lyon (est), primarii au anunţat că luminile instituţiilor lor vor fi stinse de la ora 22.00, "în memoria victimelor civile din Gaza".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.