O înregistrare video care arată cum un agent de poliţie britanic loveşte cu piciorul şi calcă pe capul unui bărbat în timpul unei arestări pe aeroportul din Manchester, în nordul Angliei, a declanşat miercuri seara un protest în faţa unei secţii de poliţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia l-a suspendat pe unul dintre agenţii implicaţi în incident şi a înaintat cazul unui organism independent de supervizare a plângerilor referitoare la poliţie după ce videoclipul, filmat de un martor,  marţi seara, a fost postat pe platformele sociale şi a atras critici.

Filmuleţul arată o scenă haotică în parcarea unui aeroport, în care mai mulţi agenţi înarmaţi cu tasere imobilizează doi suspecţi. Evenimentele care au precedat această scenă nu au fost incluse în videoclip. În timp ce zăcea cu faţa în jos pe podea, yn bărbat este lovit cu piciorul şi apoi i se aplică o lovitură la cap cu talpa de către un agent.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, un al doilea bărbat pare să fi fost lovit în cap de un poliţist.

Într-un comunicat, Poliţia Greater Manchester (GMP) precizează că înregistrarea video arată "un eveniment cu adevărat şocant, în legătură cu care oamenii sunt, pe bună dreptate, extrem de îngrijoraţi. Utilizarea unei astfel de forţe în timpul unei arestări este un eveniment neobişnuit şi unul care, înţelegem, creează îngrijorare", subliniază GMP.

Poliţia a intervenit după ce a fost sesizată în legătură cu o agresiune, iar trei agenţi au fost agresaţi în timpul intervenţiei lor. Poliţiştii, inclusiv o femeie al cărei nas a fost spart, au avut nevoie de tratament spitalicesc.

Prim-ministrul Keir Starmer a declarat că a văzut înregistrarea video şi înţelege îngrijorarea publicului.

Un poliţist a fost suspendat joi, după ce iniţial fusese doar îndepărtat de la sarcinile operaţionale. Biroul independent pentru conduita poliţiei a confirmat că investighează incidentul.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de agresiune, agresiune asupra unui lucrător de urgenţă, ultraj şi obstrucţionarea poliţiei.

Incidentul a declanşat un protest în faţa unei secţii de poliţie dintr-un oraş din apropiere. O înregistrare video postată online a arătat o mulţime de cel puţin 100 de persoane care scandau "Ruşine să vă fie GMP".

Poliţia, care nu a furnizat niciun detaliu cu privire la identitatea celor arestaţi la aeroport, a declarat că protestul s-a încheiat în siguranţă şi fără incidente şi că a luat legătura cu comunitatea locală cu privire la preocupările acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.