Protestatarii, inclusiv activista suedeză Greta Thunberg şi membri ai Extinction Rebellion, au încercat sâmbătă să blocheze o uzină de prelucrare a gazelor şi petrolului aparţinând gigantului energetic norvegian Equinor, în sud-vestul ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, Extinction Rebellion Norway a susţinut că opt caiace şi trei bărci cu motor au intrat într-o zonă de siguranţă în afara uzinei de prelucrare Karsto pentru a „împiedica funcţionarea normală a petrolierelor”.

Activiştii, inclusiv Greta Thunberg, s-au adunat, de asemenea, pe teren pentru a bloca porţile fabricii. „Nu putem sta cu mâinile în sân în timp ce industria combustibililor fosili jefuieşte oamenii de vieţile lor şi destabilizează sistemele noastre de susţinere a vieţii”, a declarat Thunberg, citată în mesaj.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Uzina Karsto este operată de compania norvegiană Equinor. Este cea mai mare de acest tip din Europa, potrivit companiei. Aproximativ 30 de câmpuri de petrol şi gaze sunt conectate la instalaţie.

„Există activişti care încearcă să blocheze terminalul nostru petrolier pe mare şi unele intrări pe uscat”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Equinor este un gigant energetic care a înregistrat rezultate peste aşteptări în al doilea trimestru, în ciuda scăderii preţului gazelor naturale. Este uşor în urmă în ceea ce priveşte energia electrică regenerabilă.

Profitul său net s-a ridicat la 2,08 miliarde de dolari, în scădere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport publicat de grup în iulie. Vânzările trimestriale s-au ridicat la 25,53 miliarde, faţă de 22,87 miliarde în urmă cu un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.