Anul viitor se prefigurează o catastrofă umanitară, iar ţările bogate nu trebuie să calce în picioare ţările sărace ”într-o goană pentru vaccinuri” pentru a combate pandemia de coronavirus, au avertizat vineri oficiali ai Naţiunilor Unite în Adunarea Generală, transmite Reuters.
Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema Covid-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.
Pandemia, măsurile luate de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea ei şi impactul economic au alimentat o creştere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, au anunţat Naţiunile Unite la începutul acestei săptămâni. Organizaţia a făcut apel pentru 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, adăugând că pentru o duzină de ţări, foamea ”bate la uşă”. El a spus că 2021 va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia ”nu va putea finanţa totul ... aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului ”.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi înalţii oficiali ai oerganizaţiei au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile pentru Covid-19 să fie puse la dispoziţia tuturor şi ca ţările bogate să ajute ţările în curs de dezvoltare să combată epidemia şi să se refacă.
Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.
”Pur şi simplu nu putem accepta o lume în care săracii şi marginalizaţii sunt călcaţi în picioare de cei bogaţi şi puternici, în şocul vaccinurilor. Aceasta este o criză globală şi soluţiile trebuie împărţite în mod echitabil ca bunuri publice globale”, a mai spus Tedros Adunării Generale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.