O persoană a murit, alte şase au fost date dispărute, iar 15 pasageri şi membri ai echipajului a fost salvaţi în urma naufragiului unui velier de lux, în noaptea de duminică spre luni, în largul Siciliei, declară un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un corp a fost văzut în epavă, însă nu a fost recuperat încă, la aproximativ 50 de metri adâncime”, declară acest purtător de cuvânt.

Victima face parte dintr-un număr de şape persoane date dispărute în naufragiu - patru de naţionalitate britanică, două de naţionalitate americană şi una de naţionalitate canadiană.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”În această (luni) dimineaţa, către ora (locală) 5.00 (6.00, ora României), în urma unei furtuni violente, un velier de 56 de metri, denumit Bayesian, care naviga sub pavilion brtianic, s-a scufundat în largul Porticello”, un oraş de coastă situat la aproximativ 15 kilometri de palermo, a anunţat într-un comunicat Paza de Coast italiană.

Opt dintre naufragiaţi au fost transportaţi către spitale locale.

Operaţiuni de căutare aveau loc, la care participă un elicopter, scafandri şi nave aparţinând Pazei de Coastă, în jurul epavei vaporului, care a fost localizat la 50 de metri adâncime.

Presa italiană scrie că velierul a fost lovit de o trombă marină.

O anchetă a fost deschisă, coordinată de Autoritatea Judiciară de la Termini Imerese.

Bayesian, velierul care s-a scufunfat, a fost contruit în Toscana în 2008 şi a fost restaurat în 2020, potrivit site-ului TGCom 24.

Acest tip de velier este dotat cu un catarg principal din aluminiu, considerat cel mai mare în lume, cu o înălţime de 75 de metri.

Velel vaporului au o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.