Fostul preşedinte republican Donald Trump a declarat că actualul preşedinte democrat Joe Biden este o ameninţare la adresa ţării, într-o postare făcută pe reţeaua sa Truth Social cu câteva ore înainte de dezbaterea lor de joi seara, prima pe care o au înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. La rândul său, Joe Biden a postat un videoclip pe social media în care îl numeşte pe Trump "nepotrivit" pentru funcţia de la Casa Albă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte Donald Trump l-a atacat pe preşedintele Joe Biden pe social media înainte de dezbaterea prezidenţială găzduită de CNN joi seară (vineri dimineaţă, ora României). "JOE BIDEN ESTE O AMENINŢARE PENTRU DEMOCRAŢIE ŞI O AMENINŢARE PENTRU SUPRAVIEŢUIREA ŞI EXISTENŢA ŢĂRII NOASTRE ÎNSĂŞI!!!" a postat Trump pe Truth Social, folosind litere mari, aşa cum obişnuieşte să facă, pentru emfază.

La rândul său, preşedintele Joe Biden a postat un videoclip pe social media joi, înainte de dezbaterea prezidenţială de la CNN, descriindu-l pe rivalul său, fostul preşedinte Donald Trump, ca fiind "nepotrivit" pentru funcţie.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Videoclipul îl include pe fostul vicepreşedinte al lui Trump, Mike Pence, care spune că "nu poate, cu bună ştiinţă", să îl susţină pe Trump, precum şi pe fostul consilier la Casa Albă şi actualul colaborator CNN, Alyssa Farah Griffin, care îl numeşte pe Trump "nepotrivit pentru a fi preşedinte". Fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Trump, John Bolton, care apare şi el în videoclip, spune că alţi lideri mondiali, precum preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, sunt "pe deplin pregătiţi să profite" de Trump. "Dacă oamenii care îl cunosc cel mai bine pe Donald Trump nu pot avea încredere în el, nici poporul american nu poate avea", a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Biden, Michael Tyler. "Îl putem opri şi o vom face prin realegerea lui Joe Biden", îndeamnă el.

Videoclipul digital face parte dintr-o campanie mai amplă menită să facă din democraţie o problemă-cheie pentru alegători în noiembrie. La dezbaterea prezidenţială de la CNN de joi, este de aşteptat ca Biden să-l prezinte pe Trump în cei mai duri termeni ca fiind o ameninţare la adresa statului de drept şi a democraţiei, au declarat pentru CNN surse familiare cu subiectul. Preşedintele va descrie atacul mulţimii de susţinători ai lui Trump asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021 ca fiind un moment "seismic", definitoriu pentru o epocă şi care trebuie să fie un moment decisiv pentru alegători.

 

JILL BIDEN, PLEDOARIE PENTRU SOŢUL SĂU

La rândul său, prima-doamnă Jill Biden şi-a prezentat perspectivele pentru dezbaterea prezidenţială de la CNN de joi seară, făcând apel la susţinători să apeleze la propriile conturi de pe reţele. În timpul unei vizite la un birou al campanie al lui Biden din Virginia Beach, aflată în drum spre Atlanta, unde are loc dezbaterea, prima-doamnă a spus că înfruntarea va fi o alegere între viziunile concurente ale preşedintelui Joe Biden şi ale fostului preşedinte Donald Trump. "Ştiţi cu toţii că există două viziuni pentru America şi le veţi vedea în seara aceasta când veţi urmări dezbaterea. Şi v-aţi ales deja viziunea: Viziunea pe care aţi ales-o este pentru o conducere puternică şi constantă, faţă de cealaltă viziune, care este haosul şi corupţia", le-a spus ea susţinătorilor. Ea a adăugat: "Vreau ca în seara asta, când îi veţi vedea pe amândoi dezbătând, vreau să ascultaţi cuvintele lui Joe, dar mai presus de toate, vreau să-i ascultaţi inima".

Jill Biden i-a îndemnat pe susţinători să apeleze la propriile reţele sociale pe măsură ce alegerile se apropie: "Ştiu că sunteţi credincioşi, dar trebuie să muncim mai mult: Trebuie să ieşim şi să vorbim cu alţi oameni despre aceste două viziuni. Vorbiţi despre viziunea lui Joe şi despre cum încearcă el să construiască America. ... Ştiu că este devreme, suntem în iunie şi probabil vă spuneţi: Doamne, mai avem atâtea luni de trăit".  Dar alegerile din noiembrie, a conchis Jill Biden, se reduce la caracter.

În ceea ce-l priveşte pe Donald Trump, acesta a sosit joi la Atlanta fără a fi însoţit de soţia sa, fosta primă-doamnă Melania Trump, care a rămas o prezenţă discretă în timpul acestei campanii electorale.

CE SPUN SONDAJELE

Cea mai recentă actualizare a proiectului CNN Poll of Polls, care încorporează noi sondaje publicate miercuri de The New York Times împreună cu Siena College, precum şi rezultatele de la Quinnipiac University, constată o cursă strânsă, fără un lider clar, înainte de dezbaterea prezidenţială de joi.

La nivel naţional, media actuală se situează la 49% sprijin pentru fostul preşedinte Donald Trump şi 47% pentru preşedintele Joe Biden, similar cu egalitatea 49-49 consemnată chiar înainte de condamnarea lui Trump la 30 mai în procesul de la New York. Noua medie încorporează sondajele care îndeplinesc standardele CNN şi sunt realizate începând cu 10 iunie, adică după verdictul lui Trump.

Diferite sondaje individuale publicate după condamnarea lui Trump au indicat o mişcare în direcţii opuse, iar sondajele incluse în medie includ unele care indică o cursă echilibrată, alături de cele care indică un avantaj al lui Trump.

Sondajul Fox News, post de televiziune apropiat de Trump, sugerează că sprijinul lui Biden a crescut în ultimele luni, dar această schimbare se află în marja de eroare de eşantionare a sondajului, în timp ce atât sondajul Quinnipiac, cât şi sondajul Times/Siena sugerează o schimbare în favoarea lui Trump, fostul preşedinte deţinând un avans în ambele sondaje.

Luate împreună, traiectoria cursei în rândul electoratului naţional rămâne stabilă, iar principala concluzie este similară cu ceea ce a fost de luni de zile: cursa este extrem de strânsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.