Un bărbat în vârstă de 26 de ani suspectat că le-a ucis cu o arbaletă pe soţia şi pe două dintre fiicele unui jurnalist de la BBC a fost găsit miercuri seara în nordul Londrei, după o zi în care a fost intens căutat de poliţie, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de marţi seara, poliţia a lansat o amplă operaţiune de localizare a lui Kyle Clifford, mediatizând pe larg locul în care se afla acesta. El a fost găsit în Enfield, un district din Greater London, la aproximativ douăzeci de kilometri de oraşul Bushey, unde locuiau cele trei victime, în vârstă de 25, 28 şi respectiv 61 de ani, care au fost ucise marţi seara.

"Primeşte îngrijiri medicale după ce a fost găsit rănit. Poliţia nu a tras niciun foc de armă", a precizat poliţia din Hertfordshire într-un comunicat. Nu au fost făcute încă arestări oficiale, a adăugat aceasta.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Poliţia nu a spus unde exact a fost găsit Kyle Clifford, dar agenţii au căutat timp de mai multe ore într-un cimitir din Enfield.

"Nicio altă persoană nu mai este căutată în legătură cu ancheta în acest stadiu", a adăugat aceasta.

Anterior, miercuri, poliţia declarase că îl caută pe Kyle Clifford, după ce fusese chemată în seara precedentă la locuinţa celor trei victime. Cele trei femei au fost găsite cu "răni foarte grave" şi au murit la scurt timp după sosirea serviciilor de urgenţă, potrivit poliţiei.

Victimele sunt soţia şi cele două fiice ale prezentatorului radio BBC John Hunt, a confirmat postul public.

Ancheta continuă, iar poliţia a declarat miercuri seară că probabil "suspectul era cunoscut de victime". Jon Simpson, şeful poliţiei din Hertfordshire, declarase, de asemenea, anterior, că anchetatorii cred că atacul a fost "ţintit", menţionând o arbaletă ca posibilă armă a crimei.

În Enfield, anchetatorii au percheziţionat o adresă în cursul dimineţii.

Ministrul de interne Yvette Cooper a descris atacul pe X drept "profund şocant".

Într-o notă trimisă intern personalului de la BBC 5 Live, unde lucrează John Hunt, BBC a descris tragedia ca fiind "absolut îngrozitoare". "Gândurile noastre sunt alături de John şi de familia sa în aceste momente incredibil de dificile", se spune în mesaj.

Unul dintre colegii săi, prezentatorul Mark Chapman, a vorbit despre o "zi sfâşietoare", evocând în lacrimi tragedia, miercuri seara, în direct.

"Era cea mai bună, cea mai liniştită familie", a declarat Su Kehinde, o vecină care a venit să depună flori la locul crimelor.

Deţinerea unei arbalete nu necesită un permis specific în Regatul Unit, dar este ilegal să porţi una în public fără un motiv rezonabil.

În martie, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost arestat după ce două persoane au fost rănite în două atacuri separate cu arbalete în districtul Shoreditch din Londra.

Anul trecut, Jaswant Singh Chail a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru că a recunoscut că intenţiona să o ucidă pe Regina Elisabeta a II-a în 2021, după ce a fost prins cu o arbaletă în incinta Castelului Windsor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.