Guvernul Regatului Unit a interzis accesul Rusiei şi Belarusului la taxele vamale aferente statutului de Naţiunea cea mai favorizată pentru sute de exporturi, a impus o taxă de import de 35% pentru o serie de mărfuri ruseşti, inclusiv vodcă şi, a interzis exporturile de bunuri de lux către Rusia, potrivit unui comunicat al guvernului britanic publicat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marea Britanie va refuza Rusiei şi Belarusului accesul la taxele vamale ale Naţiunii celei mai favorizate pentru sute de exporturi, privând ambele naţiuni de beneficiile cheie ale aderării la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC)”, se arată în comunicat.

”Guvernul Marii Britanii publică lista iniţială a mărfurilor în valoare de 900 de milioane de lire sterline, inclusiv vodcă, care va include de acum  taxe suplimentare de 35%, pe lângă taxele actuale”, se mai precizează în comunicat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Marea Britanie va interzice exporturile de bunuri de lux în Rusia alături de aliaţii G7”, potrivit comunicatului citat.

Guvernul Marii Britanii a anunţat, marţi, interzicerea exporturilor către Rusia de bunuri de lux de ultimă generaţie, precum şi noi taxe vamale pentru sute de produse-cheie, reprezentând o creştere de 35% faţă de taxele actuale.

”Vodca rusească este unul dintre produsele emblematice afectate de majorările taxelor, în timp ce interdicţia de export va afecta probabil vehiculele de lux, industria modei şi operele de artă”, conform guvernului Marii Britanii.

”Măsurile vor afecta extrem de mult maşina de război a lui Putin, reducând în acelaşi timp impactul asupra afacerilor din Marea Britanie, pe măsură ce liderii G7 se unesc pentru a aplica un nou val de sancţiuni economice asupra Moscovei”, mai menţionează comunicatul.

”Interdicţia de export va intra în vigoare în curând şi se va asigura că oligarhii şi alţi membri ai elitei, care s-au îmbogăţit sub preşedinţia lui Putin şi susţin invazia sa ilegală, sunt lipsiţi de acces la bunuri de lux”, explică sursa citată.

”Interzicerea accesului Rusiei la regimul taxelor vamale acordat Naţiunii celei mai favorizate pentru importurile cheie şi aplicarea unor taxe suplimentare vor restricţiona exporturile ruseşti în Marea Britanie. Regatul Unit lucrează cu partenerii noştri internaţionali şi sprijină Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a-i împiedica pe cei care nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme să beneficieze de avantajele acesteia”, conform comunicatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.