Foametea face ravagii în Madagascar şi îi obligă pe locuitorii ţării să mănânce greieri, frunze de cactus şi chiar noroi, alerteză un oficial de la ONU, care subliniază că este vorba despre prima ţară din lume afectată de o foamete cauzată de criza încălzirii globale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Situaţia din Madagascar, provocată de ani de secetă, l-a determinat pe directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) David Beasley, care a efectuat recent o vizită la faţa locului, să avertizeze că ”arată ca ceea ce vedeţi într-un film de groază”.

Directoarea regională a PAM pentru Sudul Africii, Lola Castro, care l-a însoţit pe David Beasley în această vizită, evocă o ”situaţie foarte dramatică”, într-un interviu video acordat vineri unor jurnalişti de la New York.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Ceea ce este mai rău abia urmează”, avertizează ea.

”Avem oameni pe marginea prăpastiei foametei şi nu există niciun conflict, ci doar modificări climatice, cu cele mai grave efecte, care-i afectează grav”, a subliniat ea, îndemnând la o ”acţiune rapidă, maimult decât necesară” a comunităţii internţaionale.

”Aceşti oameni nu au contribuit cu nimic la modificările climatice, dar poartă întreaga povară la ora actuală”, şi-a exprimat ea indignarea, citându-l pe David Beasley.

Foametea este deosebit de importantă în sudul ţării.

În urmă cu peste o lună, ONU alerta deja cu privire la o foamete în plină ascensiune, care expune unor riscuri peste un milion de oameni.

În această insulă din Oceanul Indian, accesul ajtoarelor şi presei este dificil, din cauza pandemiei covid-19 şi restruciilor impuase împotriva acesteia.

Agenţii umanitare întâmpină dificultăţi în a sensibiliza cu privire la această tragedie, în contxtul în care nu au fonduri pentru a furniza ajutoare suficiente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.