Ucraina şi Rusia au făcut un schimb de câte 90 de prizonieri de război fiecare, cel mai important schimb de prizonieri între cele două părţi beligerante de aproape cinci luni, un acord mediat de către Emiratele Arabe Unite (EAU), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma procesului de negociere, 90 de militari ruşi care se aflau în pericol de moarte, în captivitate, au fost repatriaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, a anunţat marţi pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

”În schimb, 90 de prizonieri de război ai Forţelor armate ucrainene au fost predaţi”, adăuga el, precizând că schimbul s-a fcăcut prin ”medierea umanitară” a EAU.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat acest schimb de prizonieri publicând pe Telegram imagini cu bărbaţi înfăşuraţi în steagul galben-albastru ucrainean.

El precizează că între persoanele eliberate se află apărători de la asediul de la Mariupol din 2022 şi militari care au luptat în sectorul Centralei Nucleare accidentae Cernobîl la începutul conflictului.

El a anunţat că ”continuă” ”munca pentru eliberarea tuturor”.

”Ne amintim de întregul nostru popor aflat în captivitate rusă”, a adăugat el.

Ultimul schimb de prizonieri între beligeanţi a avut la sfârşitul lui mai, când au fost eliberaţi 75 de prizonieri de către fiecare parte.

Un schimb de proznieri de amploare, de 100 de persoane, a avut loc în februarie.

EAU mediază şi în repatrierea copiilor ucraineni în Ucraina din Rusia.

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de sute de prizonieri de război de la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022 şi efectuează cu regularitate schimburi de cadavre ale militarilor ucişi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.