Armata israeliană a ordonat palestinienilor să părăsească o zonă întinsă de teren la est de oraşul Khan Younis din sudul Gazei, după ce au fost trase rachete către Israel, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii din zonă au primit mai întâi mesaje audio prin care li se cerea să plece, înainte ca armata israeliană să posteze un mesaj în arabă prin care repeta avertismentul pe reţelele sociale. Martorii spun că mulţi oameni au fugit deja.

Aceasta vine după ce aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cel mai puternic atac de acest fel din ultimele luni, o parte dintre acestea fiind interceptate, iar altele aterizând în zone deschise, fără a se raporta răniţi. Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) a declarat că a lansat barajul ca răspuns la "crimele" israeliene.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cel mai recent ordin de evacuare vizează zona din jurul spitalului european, la sud-est de Khan Younis.

Personalul a început să mute unele echipamente cheie la spitalul Nasser din Khan Younis, iar o parte din personal şi pacienţi au plecat, de asemenea, potrivit rapoartelor locale. În altă parte, luptele feroce au continuat pentru a cincea zi în Shejaiya, în nordul Gazei, iar un soldat israelian a fost ucis în zona Rafah din sud.

Duminică, prim-ministrul Israelului a declarat că trupele sale sunt angajate într-o "luptă dificilă" pe întreg teritoriul palestinian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.