Israelul a declarat luni ca fiind morţi încă doi dintre ostaticii luaţi în atacul Hamas din 7 octombrie 2023 şi duşi în Fâşia Gaza, în timp ce discuţiile pentru obţinerea unui acord de încetare a focului care ar include eliberarea a aproximativ 120 de prizonieri urmează să fie reluate spre sfârşitul acestei săptămâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a declarat că încă investighează moartea în captivitate a celor doi ostatici, Yagev Buchshtab, un tehnician de sunet în vârstă de 35 de ani, şi Alex Dancyg, un istoric în vârstă de 76 de ani. Ei au fost răpiţi din casele lor din kibbutz-urile din apropierea graniţei cu Gaza în timpul atacului Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului.

O echipă de negociere israeliană urmează să meargă joi la negocieri pentru încetarea focului în Gaza, care ar include problema eliberării ostaticilor în schimbul deţinuţilor palestinieni.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Yagev şi Alex au fost capturaţi în viaţă şi ar fi trebuit să se întoarcă în viaţă la familiile lor şi la ţara lor", a declarat Forumul familiilor ostaticilor. "Moartea lor în captivitate este o reflectare tragică a consecinţelor tragerii de timp în negocieri", au spus familiile.

Dancyg avea, de asemenea, cetăţenie poloneză, iar Ministerul de Externe al Poloniei a declarat că este întristat de moartea sa. "Polonia va continua să ceară eliberarea necondiţionată a tuturor celor răpiţi din Gaza", a declarat ministerul.

Până în prezent, autorităţile israeliene au declarat morţi în lipsă aproximativ o treime dintre ostaticii încă reţinuţi în Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.