Irlanda a adus sub control şi a redus în mod eficient primul val al epidemiei de coronavirus la nivelul populaţiei, dar nu şi în casele de bătrâni, unde răspândirea bolii rămâne un motiv de îngrijorare, a declarat, joi, directorul medical al ţării, Tony Holohan, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evaluarea măreşte speranţele că restricţiile de rămânere la domiciliu pot fi reduse treptat începând cu data de 5 mai. Premierul interimar Leo Varadkar a declarat joi că speră să stabilească o foaie de parcurs privind modul în care restricţiile ar putea fi relaxate înainte de data de 5 mai.

Irlanda a raportat joi 724 de cazuri noi, totalul ajungând la 13.271 şi la 486 de decese, însă oficialii au declarat că rata de creştere a cazurilor noi a fost aproape de zero începând cu 3 aprilie, în timp ce rata de reproducere, respectiv numărul de persoane care sunt infectate de la o persoană testată pozitiv cu coronavoris, a scăzut la 0,7 - 1.

”Datele arată clar că există două experienţe foarte diferite de COVID-19”, a declarat Tony Holohan, referindu-se la continuarea răspândirii în azilurile de bătrâni, comparativ cu restul populaţiei.

”Pentru a proteja persoanele vulnerabile, primul obiectiv a fost eliminarea virusului la nivelul populaţie în general. Suntem din ce în ce mai încrezători că realizăm acest lucru. Toate eforturile noastre trebuie acum să se concentreze pe eliminarea COVID-19 în centrele de îngrijire a persoanelor, inclusiv în casele de bătrâni. "

Un număr de 253 dintr-un total de 486 de decese au avut loc în casele de bătrâni, alte 49 de decese fiind asociate cu alte centre de îngrijire sau facilităţi comunitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.