Irlanda a adus sub control şi a redus în mod eficient primul val al epidemiei de coronavirus la nivelul populaţiei, dar nu şi în casele de bătrâni, unde răspândirea bolii rămâne un motiv de îngrijorare, a declarat, joi, directorul medical al ţării, Tony Holohan, citat de Reuters.
Evaluarea măreşte speranţele că restricţiile de rămânere la domiciliu pot fi reduse treptat începând cu data de 5 mai. Premierul interimar Leo Varadkar a declarat joi că speră să stabilească o foaie de parcurs privind modul în care restricţiile ar putea fi relaxate înainte de data de 5 mai.
Irlanda a raportat joi 724 de cazuri noi, totalul ajungând la 13.271 şi la 486 de decese, însă oficialii au declarat că rata de creştere a cazurilor noi a fost aproape de zero începând cu 3 aprilie, în timp ce rata de reproducere, respectiv numărul de persoane care sunt infectate de la o persoană testată pozitiv cu coronavoris, a scăzut la 0,7 - 1.
”Datele arată clar că există două experienţe foarte diferite de COVID-19”, a declarat Tony Holohan, referindu-se la continuarea răspândirii în azilurile de bătrâni, comparativ cu restul populaţiei.
”Pentru a proteja persoanele vulnerabile, primul obiectiv a fost eliminarea virusului la nivelul populaţie în general. Suntem din ce în ce mai încrezători că realizăm acest lucru. Toate eforturile noastre trebuie acum să se concentreze pe eliminarea COVID-19 în centrele de îngrijire a persoanelor, inclusiv în casele de bătrâni. "
Un număr de 253 dintr-un total de 486 de decese au avut loc în casele de bătrâni, alte 49 de decese fiind asociate cu alte centre de îngrijire sau facilităţi comunitare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.