Ceremonia de încoronare va oferi ocazia de a vedea Bijuteriile Coroanei, care de obicei sunt expuse publicului în Turnul Londrei. Conform tradiţiei, acestea vor fi folosite sâmbătă, ca simbol al responsabilităţilor monarhului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regele va fi încoronat cu Coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual. Confecţionată pentru regele Charles al II-lea în 1661, aceasta cântăreşte aproape două kilograme. Acoperită cu un glob şi o cruce, simbolizând lumea creştină, este realizată din aur masiv şi încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaz şi turmaline.

La finalul ceremoniei, Regele Charles al III-lea o va schimba cu Coroana Imperială de Stat. La fel ca mama sa, o va purta apoi la ceremonia anuală de deschidere a Parlamentului. Aproximativ 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde şi 5 rubine decorează această coroană.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Regina Camilla va purta coroana Reginei Maria, aşa cum a fost anunţat în februarie. Deşi coroana a suferit unele modificări, inclusiv includerea unor diamante care au aparţinut reginei Elizabeth a II-a, este pentru prima dată când o regină consort foloseşte o coroană existentă.

Uimitoarea coroană a reginei Maria este încrustată cu 2.200 de diamante. Coroana a fost concepută pentru încoronarea reginei Maria în 1911. La Încoronarea din 1911, coroana conţinea trei diamante mari - Koh-i-nûr, Cullinan III şi Cullinan IV. Ulterior, acestea au fost înlocuite cu replici din cristal.

Coroana va fi repoziţionată cu diamantele Cullinan III, IV şi V pentru încoronarea de sâmbătă.



De asemenea, vor fi folosite sceptrul cu porumbel, care simbolizează comanda militară şi buna guvernare şi sceptrul cu cruce, care reprezintă puterea temporală.

 

Uleiul cu care va fi uns monarhul, sfinţit în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în luna martie, va fi pus în ampulă, turnată în formă de vultur cu aripile întinse. Lingura de aur este, de asemenea, cel mai vechi obiect de încoronare, înregistrat pentru prima dată în 1349.
 

Orbul Suveranului este o reprezentare a puterii monarhului. Simbolizează lumea creştină prin crucea aşezată pe un glob pământesc.

Orbul din aur cântăreşte 1,32 kg şi este montat cu smaralde, rubine şi safire înconjurate de diamante şi perle.

În timpul ceremoniei de încoronare, globul este aşezat în mâna dreaptă a monarhului. Acesta este apoi aşezat pe altarul principal înainte de momentul încoronării.

Pintenii, confecţionaţi din aur, piele şi catifea, cu referire la cavalerism, vor fi ataşaţi la gleznele suveranului.

Vor putea fi văzute brăţările şi inelele sau săbiile din aur, patru la număr.

Inelul Suveranului este compus dintr-un safir cu o cruce de rubin încrustată în diamante. Simbol al demnităţii regale, inelul a fost realizat pentru încoronarea regelui William al IV-lea în 1831, iar toţi suveranii, începând cu regele Edward al VII-lea, l-au folosit la încoronarea lor.

Sabia de ofrandă sau Sabia cu bijuterii este o piesă uluitoare, realizată în 1820 şi folosită pentru prima dată la încoronarea regelui George al IV-lea. Are o lamă din oţel, montată în aur şi încrustată cu smaralde, rubine, safire şi diamante care formează un trandafir, un ciulin, un trifoi, frunze de stejar, ghinde şi un cap de leu. Sabia este cuprinsă într-un teacă de piele elaborată, acoperită cu aur. Reprezentantă a virtuţilor cavalereşti, este binecuvântată de arhiepiscop, predată regelui şi apoi oferită la altar.

Celelalte trei sunt sabia justiţiei temporale, care reprezintă rolul monarhului ca şef al forţelor armate, sabia justiţiei spirituale, care îl ilustrează pe rege ca apărător al credinţei, şi sabia milei, al cărei vârf bont simbolizează mila suveranului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.