Un incendiu într-un centru comercial din sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin 16 persoane, potrivit unui nou bilanţ publicat joi de agenţia oficială China News Agency.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit în primele ore ale serii la Zigong, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori din provincia Sichuan, la 1.600 de kilometri de capitala Beijing, dintr-un motiv care nu este încă cunoscut.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat joi în jurul orei 03:00 (miercuri 19:00 GMT), potrivit serviciilor locale de salvare citate de China News.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Aproximativ treizeci de persoane au fost tratate de serviciile de urgenţă, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Incendiul a ucis cel puţin 16 persoane, a relatat joi agenţia oficială China News, citând oficiali locali de salvare.

Centrul comercial este situat la poalele unei clădiri cu 14 etaje, a declarat canalul, adăugând că flăcările s-au extins la parter, precum şi la etajele 4, 5 şi 6.

Imaginile difuzate de CCTV au arătat fum negru gros ridicându-se dintr-o clădire cu vedere spre o stradă comercială.

Alte imagini difuzate pe reţelele de socializare, dar a căror autenticitate nu a putut fi verificată de AFP, arată spectatori în faţa unei clădiri în flăcări, care corespunde celei prezentate de televiziunea de stat.

Maşini de pompieri şi ambulanţe sunt în apropiere.

"La ora 20.20 (12.20 GMT), incendiul a fost stins", a relatat CCTV.

"Pompierii depun toate eforturile pentru a gestiona situaţia", au afirmat serviciile de urgenţă din Zigong într-un comunicat, făcând apel la populaţie "să nu creadă sau să amplifice zvonurile".

Zigong, care are o populaţie de 2,4 milioane de locuitori, este cunoscut pentru producţia sa de sare şi pentru numeroasele sale fosile de dinozauri.

Serviciile de urgenţă ale oraşului au fost alertate la 18:11 ora locală (10:11 GMT) şi au trimis imediat pompieri pentru a stinge incendiul, a declarat CCTV.

Incendiile şi alte accidente mortale sunt frecvente în China din cauza aplicării uneori laxe a standardelor de siguranţă.

În ianuarie, cel puţin 39 de persoane au murit în incendiul unui magazin din Xinyu, în provincia centrală Jiangxi.

Potrivit autorităţilor, incendiul a izbucnit în subsolul unui magazin, după ce muncitorii au "încălcat regulile" în timpul lucrului.

La acea vreme, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut să se tragă învăţăminte din acest dezastru pentru a evita alte tragedii.

În aceeaşi lună, un incendiu într-o clădire rezidenţială a făcut cel puţin 15 victime.

Cu cinci zile mai devreme, 13 elevi au murit într-un incendiu izbucnit într-un dormitor al unui internat.

Anul trecut, un incendiu într-un spital din Beijing a provocat în aprilie moartea a 29 de persoane şi a forţat pacienţii disperaţi să sară pe ferestre pentru a scăpa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.