Încă un zbor cu peripeţii pentru un avion Boeing a avut loc luni, în Statele Unite: o roată a trenului principal de aterizare al unui Boeing 757-200 aparţinând United Airlines Holdings Inc. s-a desprins după decolare. Incidentul este similar cu cel care a implicat, în luna martie, tot o aeronavă Boeing aparţinând aceleiaşi companii, ceea ce a declanşat o anchetă a National Transportation Safety Board (NTSB) din SUA, autoritatea federală în materie de transporturi, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeronava de luni transporta 174 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Aceasta a decolat din Los Angeles la ora locală 7.16 şi a aterizat pe Aeroportul Internaţional Denver la ora 10.10. 

Anvelopa a fost găsită în Los Angeles, a declarat United, fără a oferi detalii suplimentare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Compania a declarat că a lansat o investigaţie privind incidentul de luni.

Nicio persoană nu a fost rănită, potrivit unui purtător de cuvânt al United Airlines.

Aceeaşi companie a suferit un accident cu o aeronavă Boeing în luna martie. În mod similar, avionul a pierdut o roată la scurt timp după ce a decolat din San Francisco pentru un zbor spre Osaka, în Japonia. Avionul Boeing 777-200, cu 249 de persoane la bord, a trebuit să fie deviat către Aeroportul Internaţional din Los Angeles. Nicio persoană nu a fost rănită, doar câteva vehicule din parcare au fost avariate. Incidentul a dus la deschiderea unei anchete de către departamentul federal de siguranţă a transporturilor.

În urma unei serii de incidente în care au fost implicate aeronave Boeing, şeful producătorului de avioane, Dave Calhoun, a apărut în faţa unei comisii speciale a Senatului SUA în luna iunie. Acesta a fost convocat pentru a răspunde la întrebări care încă se pun cu privire la problemele de producţie întâmpinate de constructorul de avioane. Omul de afaceri a recunoscut "gravitatea" situaţiei din cadrul grupului.

CITEȘTE ȘI Boeing pledează vinovat pentru o acuzaţie de fraudă penală, în cazurile prăbuşirii a două avioane 737 Max
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.