Guvernul Giorgiei Meloni analizează să recurgă la castrarea chimică a celor găsiţi vinovaţi de violenţe sexuale, după ce Partidul Liga (extremă dreapta) a obţinut susţinerea Guvernului să lanseze o dezbatere pe această temă în cadrul unui proiect de lege a securităţii, dezvăluie cotidianul italian La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potirvit cotidianului italian, în cadrul proeictului legii securităţii, Partidul Liga (extrema dreaptă) a cerut ”să se înfiinţeze în cel mai scurt timp o Comisie sau (să se deschidă) o dezbatere” pe acest subiect.

Guvernul Meloni a acceptat această sugestie la 18 septembrie.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit cotidianului, o asemenea măsură se află pe masă de 22 de ani.

Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs ”să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”, o sugestie primtă prost de către opoziţie, care o consideră ”anticonstituţională”.

În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.

Pe site-ul administraţiei franceze scrie că ”castrarea chimică, numită şi «tratament inhibitor al libidoului» este un tratament medical destinat autoritlor infracţiunilor sexuale. Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără să antreneze o mutilare a corpului uman. Ea nu este ireversibilă, efectele ei încetează atunci când condamnatul âşi încetează tratamentul”.

Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.

”O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul curant poate prescie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.