Guvernul german a dat miercuri undă verde unei reforme a sistemului îngrijirilor de sănătate, care prevede un ajutor fiscal anual - în valoare de un miliard de euro -, în vederea unei creşteri a remuneraţiei personalului care asigură îngrijiri de sănătate, relatează Reuters.
Reforma, care vizează 1,2 milioane de angajaţi ai sistemului, intervine în urma unor critici cu privire la remuneraţia mică a acestor muncitori în timpul pandemiei covid-19.
Guvernul speră să facă astfel sistemul mai atractiv, în contextul în care cererea îngrijirilor de sănătate creşte din cauza îmbătrânirii populaiei germane.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Guvernul preconizează ca, începând de anul viitor, să plătească un miliard de euro pe an domeniului îngrijirilor de sănătate pe termen lung, care fac parte din asigurările de sănătate obligatorii.
Nivelul cotizării persoanelor fără copii urmează să crească cu 0,1 puncte procentuale la 3,4% din salariul brut, iar nivelul cotizaţiei părinţilor sărămână la 3,05%.
Azilurile de bătrâni şi prestatarii de îngrijiri de sănătate urmează să plătească personalului un salariu minim - care urmează să fie negociat cu sindicatele, începând din septembrie 2022.
Guvernul speră ca acest lucru să antreneze o creştere a salariilor unei mari părţi a personalului din domeniul îngrijirilor de sănătate.
În prezent, numai jumătate dintre aceşti muncitori sunt plătiţi în baza unor convennţii colective, potrivit Ministerului Muncii.
Nivelul cotizaţiei pe care rezidenţii azilurilor urmează săs-l plătească urmază să fie limitat în funcţie de nivelul dependenţei acestora de îngrijiri de sănătate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...