Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a transmis marţi partidului său, Fraţii Italiei, că ar trebui să expulzeze din rândurile sale pe oricine idolatrizează trecutul fascist al Italiei, apelul său venind după ce, săptămâna trecută, o investigaţie media sub acoperire a făcut publică o înregistrare video cu membri ai aripii de tineret a partidului care fac saluturi fasciste şi scandează "Sieg Heil", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare adresată liderilor partidului, Meloni s-a declarat "furioasă şi întristată" că acţiunile acestor tineri au afectat reputaţia partidului.

"În Fratelli d'Italia nu este loc pentru rasism sau antisemitism, nici pentru cei care sunt nostalgici după regimurile totalitare ale secolului al XX-lea sau pentru orice manifestare a folclorului prostesc", a scris Giorgia Meloni. "Misiunea noastră este prea importantă pentru ca celor care nu i-au înţeles amploarea să li se permită să o distrugă", a punctat ea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Fraţii Italiei îşi trage rădăcinile dintr-un grup neofascist înfiinţat după cel de-al Doilea Război Mondial, dar Meloni însăşi a încercat să se distanţeze de extrema dreaptă în ultimii ani şi spune că partidul său este conservator tradiţional.

Partidele de opoziţie s-au grăbit să exploateze politic investigaţia publicaţiei online Fanpage, afirmând că arată că Fraţii Italiei este un refugiu pentru extrema dreaptă, ceea ce contrazice eforturile lui Meloni de a prezenta o imagine moderată a partidului atât în ţară, cât şi în străinătate.

Meloni, care săptămâna trecută a denunţat metodele sub acoperire ale publicaţiei, a declarat marţi că partidul trebuie să fie transparent şi consecvent.

"Oricine crede că poate exista o imagine publică a Fraţilor Italiei care nu corespunde comportamentului lor privat pur şi simplu nu înţelege ce suntem şi, prin urmare, nu este binevenit printre noi", a spus ea.

Fanpage a publicat clipuri cu tineri care scandează "Ducele", o referire la liderul fascist al Italiei, Benito Mussolini. De asemenea, a arătat un chat de grup în care cineva a postat mesajul: "Evreii sunt o rasă şi îi dispreţuiesc".

Doi membri ai organizaţiei de tineret au demisionat săptămâna trecută, după publicarea celei de-a doua părţi a investigaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.