Actriţa Nicole Calfan, care s-a aflat între cei aproximativ 40 de invitaţi la funeraliile lui Alain Delon, sâmbătă, la proprietatea acestuia, la Douchy, în Loiret, dezvăluie luni că ”te-ai fi crezut la înmormântarea unui mare naş din Sicilia cu toată frumuseţea pe care o presupune acest lucru”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Invitată de Pascal Praud la CNews, actriţa, care a fost partenera lui Delon în ”Borsalino", un film de Jacques Deray din 1970, apreciază că funeraliile ”Ghepardului” au fost ”incredibile şi atât de demne (...), cu fervoare, flori albe şi sicriul său negru”.

Actorul a fost îngropat în cea mai strictă intimitate, în apropiere de câini săi, în capela de pe proprietatea sa, aşa cum a dorit, o procedură ”excepţională”, care a necesitat o autorizaţie prefectorală.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Telefoanele mobile le-au fost luate celor prezenţi, din motive de confidenţialitate.

La cererea familiei, prefectura a interzis survolarea proprietăţii tot weekendul.

”A existat atât de multă dragoste, complicitate”, povesteşte Nicole Calfan. ”Aşa cum a spus Anthony (Delon, unul dintre fiii actorului), toată lumea care a fost acolo era cu adevărat prietenă cu Alain. Ştiam de ce eram acolo. Am fost toţi iubiţi în mod diferit”.

”Copiii au luat cuvântul în mod magnific, toţi trei, cu multă emoţie, cu o ţinută incredibilă în emoţie şi durere. Totul aducea a tatăl lor”, a conchis actriţa, care a refuzat să intre în detaliile ceremoniei, pentru a ”respecta voinţa lui Alain”.

Fostul episcop din Gap, Jean-Michel Di Falco, în vârstă de 82 de ani, considerat mult timp capelanul celebrităţilor, a oficiat.

Potrivit Paris-Match, în predica sa, monseniorul Di Falco a insistat asupra ”autencităţii” actorului, pe care l-a prezentat ”ca pe «un refugiu» şi «un magician al fericirii» pentru societate”. ”Alain, Cristos te iubeşte!”, a spus el, încheind ”cu un mesaj de speranţă şi de viaţă după moarte”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.