Sancţiunile occidentale încep să aibă un ”impact real” asupra Rusiei, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, într-un interviu pentru canalul de ştiri BFM TV, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acesta este scopul acţiunii noastre, toate măsurile pe care le luăm sunt menite să ne asigurăm că acest război îl costă (pe preşedintele rus Vladimir Putin - n.r.) atât de mult încât în cele din urmă va fi obligat să renunţe la el”, a spus Attal, apărând decizia Franţei şi a Occidentului de a trimite armament şi ajutoare Ucrainei fără a se implica direct în război.

El a precizat că deprecierea rublei, faptul că bursa de la Moscova este închisă de aproape trei săptămâni şi decizia companiei Lukoil (a doua cea mai mare companie petrolieră a Rusiei) de a face apel la Putin să pună capăt conflictului, sunt dovezi clare ale impactului sancţiunilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Mărim la maximum costul războiului pentru Vladimir Putin, sperând că, la un moment dat, sancţiunile vor avea un impact atât de mare încât va fi obligat să-şi revizuiască planurile. Şi, în aşteptarea acestui moment, le vom permite ucrainenilor să reziste, oferindu-le sprijinul necesar”, a continuat el.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene se vor reuni săptămâna viitoare în cadrul unui summit la Bruxelles, Belgia, pentru a discuta, printre altele, despre invazia rusă a Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.