Forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă împotriva trupelor ucrainene care au pătruns în vestul Rusiei luna trecută şi au recuperat deja unele teritorii ocupate în Kursk, au declarat bloggeri militari pro-Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ucraina a lansat pe 6 august cel mai mare atac străin asupra Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, pătrunzând în regiunea de frontieră Kursk cu mii de soldaţi susţinuţi de roiuri de drone şi armament greu, inclusiv arme fabricate în Occident.

Iuri Podoliaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană, şi alţi doi bloggeri influenţi - Rybar şi The Two Majors - au declarat că forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă în Kursk.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„În regiunea Kursk, armata rusă a lansat acţiuni contraofensive pe flancul vestic al inamicului, reducând zona de control ucraineană din apropierea frontierei de stat”, a declarat bloggerul The Two Majors.

Podoliaka a declarat că forţele ruse au recucerit mai multe sate din vestul fâşiei de teren pe care Ucraina o controla, împingând forţele ucrainene la est de râul Malaia Loknia, la sud de Snagost.

Reuters menţionează că nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă..

Informările Ministerului rus al Apărării cu privire la lupte au oferit puţine informaţii şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.