Forţele israeliene au recuperat miercuri corpurile a cinci ostatici ucişi în atacul Hamas din 7 octombrie şi reţinuţi în Gaza de atunci, a declarat armata israeliană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maya Goren, o educatoare de grădiniţă în vârstă de 56 de ani, a fost ucisă în timpul atacului asupra kibbutzului său, Nir Oz, potrivit Radioului Armatei Israeliene. Nir Oz este una dintre comunităţile cele mai afectate de atacul mortal din sudul Israelului care a declanşat războiul devastator.

Ceilalţi patru ostatici sunt doi soldaţi în rezervă şi doi soldaţi recruţi ucişi în luptă în timpul atacului din 7 octombrie, a declarat armata.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Corpurile lor au fost recuperate din zona Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, unde forţele israeliene au lansat noi raiduri în această săptămână.

Cei cinci fuseseră incluşi pe lista celor 120 de ostatici aflaţi încă în Gaza, dintre care aproape o treime au fost declaraţi morţi in absentia de către Israel, pe baza constatărilor medico-legale, a informaţiilor, a interogatoriilor militanţilor capturaţi, a înregistrărilor video şi a mărturiilor ostaticilor eliberaţi.

Într-un discurs susţinut miercuri în faţa Congresului SUA, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul său este angajat activ în eforturi intense de eliberare a ostaticilor rămaşi, eforturi care, în opinia sa, vor avea succes.

O delegaţie israeliană va participa săptămâna viitoare la discuţii - mediate de Statele Unite, Egipt şi Qatar - pentru a obţine o încetare a focului în Gaza şi eliberarea ostaticilor, a declarat miercuri un oficial israelian.

Hamas doreşte un acord de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza, dar Netanyahu spune că războiul nu se poate încheia înainte ca Hamas să fie învinsă.

CITEȘTE ȘI Hamas afirmă că discursul lui Netanyahu în faţa Congresului SUA a indus "în eroare"

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.