Forţele israeliene (IDF) sunt implicate într-un nou scandal de comportament necorespunzător, fiind acuzate că au legat sâmbătă un palestinian rănit de capota unui jeep în timpul unui raid la Jenin, în Cisiordania ocupată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi pe care Reuters a putut să o verifice arată un locuitor din Jenin, Moudjahed Azmi, legat de un jeep care trece printre două ambulanţe.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că forţele sale au fost atacate şi au ripostat, rănind un suspect înainte de a-l prinde. Soldaţii au încălcat apoi protocolul militar, recunoaşte comunicatul. "Suspectul a fost luat de forţele (armate) legat de un vehicul", a precizat armata. Individul a fost predat medicilor pentru tratament, mai spune IDF.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Reuters a putut stabili unde a fost filmat videoclipul folosind imagini concordante şi verificate, împărtăşite pe reţelele sociale, care arată un vehicul cu o persoană legată de capotă în Jenin. Data incidentului a fost confirmată de martorii intervievaţi de Reuters.

Potrivit familiei lui Moudjahed Azmi, acesta a fost rănit în timpul unui raid şi, când familia sa a cerut o ambulanţă, armata l-a luat şi l-a legat de capota unui jeep înainte de a pleca.

"Comportamentul forţelor din videoclipul incidentului nu este în conformitate cu valorile" armatei israeliene, a spus IDF, care a promis că incidentul va fi investigat şi va avea consecinţe.

Tensiunile şi violenţele au crescut în Cisiordania, unde palestinienii au o autonomie limitată sub ocupaţia militară israeliană, mai ales de la izbucnirea războiului între Israel şi Hamas.

CITEȘTE ȘI Nou scandal în armata israeliană, după ce au apărut postări cu soldaţi care se joacă cu lenjeria intimă a femeilor din Gaza - VIDEO, FOTO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.