O femeie a fost condamnată joi la aproape 22 de ani de închisoare pentru că i-a trimis lui Donald Trump la Casa Albă, în septembrie 2020, scrisori de ameninţare ce conţineau ricină pe care o obţinuse acasă, a anunţat Departamentul american de Justiţie într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ricina este o toxină vegetală care se găseşte în seminţele de ricin şi care are proprietatea de a aglutina globulele sângelui, având potenţialul de otravă mortală.

Pascale Cecile Veronique Ferrier, în vârstă de 55 de ani, cu dublă cetăţenie canadiană şi franceză, a pledat vinovată la începutul acestui an. Ea a trimis plicuri conţinând ricină lui Trump şi a opt oficiali ai forţelor de ordine din statul Texas, potrivit Departamentului american de Justiţie.

Plicul adresat lui Trump a fost interceptat în septembrie 2020 la instalaţia de sortare a corespondenţei de la Casa Albă, unde personalul Serviciului Poştal al SUA l-a semnalat ca fiind suspect şi a contactat FBI.

Ferrier a fost arestată două zile mai târziu la graniţa dintre Canada şi SUA, între Buffalo şi Fort Erie, Ontario.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ea a recunoscut că a fabricat ricina la reşedinţa sa din Quebec, Canada, au declarat procurorii.

Sentinţa ei de 262 de luni de închisoare va fi urmată de posibilitatea unei eliberări sub supraveghere pe viaţă, a declarat joi Departamentul de Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.